ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Τους 60.000 έφτασαν οι νεκροί στη Συρία!

οηε-τους-60-000-έφτασαν-οι-νεκροί-στη-συρία-58158
Μελέτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε τα νέα στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι στις συγκρούσεις των δυνάμεων του Άσαντ με τους αντικαθεστωτικούς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι.
Από εδώ και πέρα κύριο μέλημα του ΟΗΕ είναι να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση σε Διεθνές επίπεδο, ούτως ώστε να μπει σύντομα τέλος στην αιματοχυσία.
Πριν λίγες ημέρες, η συριακή αντιπολίτευση υπολόγιζε τους νεκρούς σε 45.000 ανθρώπους.
Πάντως, από τη στιγμή που η αντίσταση στις δυνάμεις του Άσαντ εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο, οι νεκροί αυξήθηκαν ραγδαία. Ενώ εντός του 2011 καταγράφονταν περίπου 1.000 θάνατοι τον μήνα, από τον Ιούλιο του 2012 και μέχρι σήμερα ο αριθμός τους φτάνει και ξεπερνά τις 5.000 τον μήνα.
Δυστυχώς, η κατάσταση είναι απελπιστική και παρά τις πρόσφατες ελπίδες για πρόοδο του σχεδίου μεταβατικής συμφωνίας στη Συρία, η Ρωσία –πιστή υποστηρίκτρια του καθεστώτος Άσαντ- τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» να πειστεί ο Σύρος πρόεδρος να αποχωρίσει.
Τέλος, ο διεθνής διαμεσολαβητής Lakhdar Brahimi υπογράμμισε ότι τα μελανά στοιχεία της μελέτης του ΟΗΕ θα αποκτήσουν ακόμα μελανότερο χρώμα, καθώς, το 2013, υπολογίζεται ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 100.000.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου