ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Ένοπλοι «γάζωσαν» πέντε δασκάλες

πακιστάν-ένοπλοι-γάζωσαν-πέντε-δασ-58639
Τον περασμένο Οκτώβριο, σφαίρες Ταλιμπάν χτύπησαν, χωρίς ευτυχώς να την σκοτώσουν, τη θαρραλέα 15χρονη Μαλάλα, που αγωνιζόταν για το δικαίωμα της μόρφωσης.
Χθες, οι ίδιες σφαίρες σκόρπησαν το θάνατο σε πέντε δασκάλες και δύο στελέχη της ανθρωπιστικής οργάνωσης Support With Working Solutions, που έδιναν μάχη για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών στο Πακιστάν.
Οι άτυχες νεαρές γυναίκες και τα δύο στελέχη επέβαιναν σε λεωφορείο και επέστρεφαν σπίτι τους από σχολείο στην περιοχή του βόρειου Πακιστάν, όπου χτυπήθηκε η Μαλάλα.
Στόχος των ενόπλων είναι ο ίδιος: να σταματήσουν τον αγώνα κατά του αναλφαβητισμού, αλλά και τον εμβολιασμό παιδιών για την πολιομυελίτιδα και την ιλαρά, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για έργο της Δύσης, για να στειρώσει τους μουσουλμάνους.
Δεν είναι τυχαίο που τον περασμένο μήνα πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν, καθώς θεωρήθηκαν ένοχοι που συμμετείχαν στην καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών. Αλλοι πάλι φανατικοί ισλαμιστές πιστεύουν πως οι δασκάλες είναι όργανα του Σατανά.
Μετά την χθεσινή άγρια δολοφονία πάντως, ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Support With Working Solutions, Χαβέντ Αχτάρ, ζήτησε από τα 160 στελέχη του να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία, μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου