ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας αγιοποιεί τον πρώην Ποντίφικα Παύλο ΣΤ

ο-πάπας-αγιοποιεί-τον-πρώην-ποντίφικα-65807
Όλα δείχνουν πως ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ επιθυμεί να αγιοποιήσει τον πρώην Ποντίφικα Παύλο ΣΤ’. Μάλιστα ο Πάπας ξεκίνησε τις διαδικασίες υπογράφοντας παπικό έδικτο με το οποίο αναγνωρίζονται «οι ηρωικές αρετές» του ενός από τους δύο Ποντίφικες του Συνοδικού Συνεδρίου Βατικανό 2 (1962/65), μαζί με τον Ιωάννη ΚΓ’.
Ο Ιταλός Τζοβάνι Μπατίστα Μοντίνι, ο οποίος διοίκησε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία το 1963, έπειτα από τον θάνατο του Ιωάννη ΚΓ’ , έως το 1978. Στη διάρκεια της θητείας του εκλήθη να αντιμετωπίσει πολλά ακανθώδη θέματα που αφορούσαν την ανανέωση της Εκκλησίας μετά το Βατικανό 2.
Ο Βενέδικτος υπέγραψε το διάταγμα μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον προϊστάμενο της Συγκλήτου για την εξέταση των αγιοποιήσεων καρδινάλιο Άντζελο Αμάτο.
Με την υπογραφή του παπικού εδίκτου, η υπόθεση του Ιταλού Πάπα κάνει ακόμη ένα βήμα για την ανακήρυξή του σε άγιο. Το μόνο που απομένει είναι να του αποδοθεί ένα θαύμα, προκειμένου να αρθεί η παραμικρή αμφιβολία για την αγιοποίηση.
Η αγιοποίηση ενδέχεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο έτος, με την ευκαιρία του «Έτους Πίστεως», αποτελώντας επίσης άλλον έναν τρόπο ώστε να αποδώσει ο Γερμανός Ποντίφικας επιπλέον τιμές στο Συνοδικό Συνέδριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου