ΔΙΕΘΝΗ

«Αστείο» του Ντεπαρντιέ τα περί ρωσικού διαβατηρίου

αστείο-του-ντεπαρντιέ-τα-περί-ρωσικ-67067

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ «προφανώς αστειευόταν» όταν δήλωσε ότι το Κρεμλίνο του έστειλε ένα ρωσικό διαβατήριο προς αντικατάσταση του γαλλικού, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω. Πρόκειται καταφανώς για χωρατό. Δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο. Προφανώς αστειευόταν», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό.

Την Τρίτη η εφημερίδα Le Monde έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι ο γάλλος ηθοποιός είπε σε φίλους του ότι «ο Πούτιν του έχει ήδη στείλει ένα διαβατήριο».

Ο Ντεπαρντιέ, δηλώνοντας «πληγωμένος» από τις δηλώσεις του γάλλου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αξιοθρήνητη» τη φορολογική εξορία του στο Βέλγιο, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραδίδει το γαλλικό διαβατήριό του.

Σημείωσε παράλληλα ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει την βελγική υπηκοότητα.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ντεπαρντιέ είχε συμμετάσχει σε επίσημους εορτασμούς στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, δηλώνοντας ότι στέκει στο πλευρό του τσετσένου προέδρου Ραμζάν Καντίροφ.

Ο τελευταίος δήλωσε σήμερα «έτοιμος» να φιλοξενήσει τον ηθοποιό.

«Ο Ντεπαρντιέ είναι άνθρωπος με κεφαλαίο το Α, είναι ανθρωπιστής και οποιαδήποτε χώρα θα του άνοιγε τις πόρτες της χωρίς δισταγμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου