ΔΙΕΘΝΗ

Το Κονέκτικατ αποχαιρετά τα μικρά του αγγελούδια…

το-κονέκτικατ-αποχαιρετά-τα-μικρά-του-68074

«Μουδιασμένη» από τον πόνο και τη θλίψη, η κοινωνία στη μικρή πόλη Νιούταουν του Κονέκτικατ αποχαιρετά, ένα-ένα, τα θύματα του 20χρονου μακελάρη Άνταμ Λάνζα στο δημοτικό σχολείο «Σάντι Χουκ».

Με αξιοπρέπεια και εικόνες που μένουν χαραγμένες στη μνήμη, οι γονείς αποχαιρετούν τα μικρά τους «αγγελούδια», ηλικίας έξι και επτά ετών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή από τις σφαίρες του δράστη.

Σε μία από τις κηδείς, ο 6χρονος Τζακ Πίντο οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, φορώντας μία φανέλα του αθλητικού του ήρωα, Βίκτορ Κρουζ. Ο αμυντικός των New York Giants του αμερικάνικου φούτμπολ εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή με αθλητικά αξεσουάρ, πάνω στα οποία είχε γράψει «Τζακ Πίντο, ο ήρωάς μου», αποτίοντας έτσι το δικό του φόρο τιμής στον αδικοχαμένο μικρό θαυμαστή του.

Ο μικρός Τζακ Πίντο ήταν και ο ίδιος αθλητής της πάλης. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του, είχε κερδίσει το πρώτο του μετάλλιο. Για το λόγο αυτό, οι συναθλητές του και πολλοί από τους κατοίκους της πόλης εμφανίστηκαν στην κηδεία με αθλητικές φανέλες και μετάλλια περασμένα στο λαιμό, στέλνοντας το δικό τους «μήνυμα».

Σε μια άλλη κηδεία, αυτήν του επίσης 6χρονου Νόα Πόζνερ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η δίδυμη αδερφή του, με την οποία λάτρευε να παίζει, δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο αδερφός της είναι νεκρός, καθώς οι γονείς τους, δεν έχουν βρει τη δύναμη να της το πουν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί κι άλλες κηδείες. Σήμερα, Τρίτη, αυτή της Τζέσικα Ρέκος και την Πέμπτη του Μπέντζαμον Γουίλερ, ενώ η Μαντλίν Χσου θα κηδευθεί την Παρασκευή. Ήταν όλοι τους μόλις έξι ετών…

Όταν όλα τελειώσουν, και τα 20 παιδιά, αλλά και οι έξι ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του Άνταμ Λάνζα, θα έχουν πια οδηγηθεί στην τελευταία τους κατοικία, στην πόλη θα μείνει μόνο ο βουβός πόνος, όπως λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι από τους κατοίκους της.

Άλλοι, ευρισκόμενοι ακόμα σε κατάσταση σοκ, ομολογούν πάλι ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός, μέχρι να συνειδητοποιήσουν το κακό που βρήκε τη μικρή τους πόλη… και τότε, ο πόνος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου