ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν συζήτησε με βουλευτές του AKP για το κουρδικό

ο-ερντογάν-συζήτησε-με-βουλευτές-του-akp-71173
Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εξέφρασαν ικανοποίηση για τις πρόσφατες αλλαγές που σημειώθηκαν στη κυβερνητική πολική στο κουρδικό ζήτημα, λένε πολιτικές πηγές.
Σε συνάντηση που είχαν με τον αρχηγό του AKP και πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι βουλευτές των νοτιοανατολικών επαρχιών εξέφρασαν ικανοποίηση για την χαλάρωση των πιέσεων για τη άρση της ασυλίας των βουλευτών του κουρδικού κόμματος BDP. Οι «σκληρές» αντικουρδικές τοποθετήσεις που υιοθετήθηκαν τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση του Ερντογάν ενισχύουν το BDP, επισήμαναν οι βουλευτές αυτοί.
Οι Κούρδοι βουλευτές του AKP κάλεσαν τον Τούρκο πρωθυπουργό «να χαμηλώσει τους τόνους και να σταματήσει να προσβάλλει τους Κούρδους».
Οι βουλευτές τόνισαν ιδιαίτερα τη ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία εκδημοκρατισμού χωρίς καθυστερήσεις και να θεσπιστεί η χρήση και της κουρδικής γλώσσας στις δημόσιες υπηρεσίες.
Από τη συνάντηση προέκυψε ένας νέος «οδικός χάρτης» για την αναδιάρθρωση της περιοχής, λένε πολικές πηγές.
Ο Ερντογάν ζήτησε από τους βουλευτές να συντονιστούν με την επίσημη κομματική πολιτική στο θέμα της χρήσης της κουρδικής γλώσσας. Ζήτησε ακόμα από τους βουλευτές να αποφεύγουν εκφράσεις όπως «Κουρδικό ζήτημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου