ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βουλγαρία: Συνελήφθησαν 11 ποδοσφαιριστές για τα «στημένα»

βουλγαρία-συνελήφθησαν-11-ποδοσφαιρισ-71887

Στη σύλληψη 11 ποδοσφαιριστών προχώρησε η βουλγαρική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί για σκάνδαλο στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι συνολικά 11 παίκτες έχουν συλληφθεί για στημένους αγώνες. Όλοι είναι Βούλγαροι» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η έρευνα ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες. Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι παίκτες της Τσερνομόρετς, Ρούμεν Τριφόνοφ και Πρέσλαβ Γιορντάνοφ μεταφέρθηκαν με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα του Μπουργκάς προς άγνωστο προορισμό. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ είπε ότι οι τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές βαρύνονται με κατηγορίες που συνιστούν αιτία προφυλάκισης.

Δημοσιεύματα των ΜΜΕ μιλούν συχνά για διαφθορά στο ποδόσφαιρο της χώρας, αλλά κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει προσαχθεί να δικαστεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στις αρχές επειδή δεν καταπολεμούν το πρόβλημα. Από τους συλληφθέντες, οι έξι ανήκουν στην Τσερνομόρετς Μπουργκάς και οι άλλοι πέντε στη συμπολίτισσα Νεφτοχιμίκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου