ΔΙΕΘΝΗ

Επιβάτης έσπασε παράθυρο αεροσκάφους με γροθιά

επιβάτης-έσπασε-παράθυρο-αεροσκάφου-76387

Αφωνοι έμειναν επιβάτες, πλήρωμα και… υπεύθυνοι όλων των κατασκευαστριών επιβατικών αεροσκαφών, στο άκουσμα του συμβάντος.

Τα παράθυρα των αεροσκαφών που πραγματοποιούν κανονικές επιβατικές πτήσεις, δείχνουν ιδιαίτερα ασφαλή. Τόσο, ώστε ενώ κάποιος πετάει στα 10 χλμ. ύψος να μπορεί χωρίς καμία ανησυχία να κοιτάζει το τοπίο ή τα λευκά σύννεφα που το σκεπάζουν, αν ο καιρός δεν είναι καλός στο έδαφος.

Οπως απέδειξε όμως ένας νεαρός με… πρόβλημα διαχείρισης θυμού, τελικά τα συγκεκριμένα παράθυρα ίσως δεν είναι τόσο ανθεκτικά, όσο θέλουμε -χωρίς κανένα τεκμήριο είναι αλήθεια- να πιστεύουμε.

Ο Ρόμπερτ Ραμίρεζ από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ πετούσε με πτήση της JetBlue από το Ορλάντο, μαζί με την μητέρα του προ ημερών. Επιβιβάστηκαν κανονικά και έκατσαν δίπλα-δίπλα, με τον νεαρό να παίρνει μία θέση δίπλα σε παράθυρο.

Οταν το αεροσκάφος γέμισε και οι πόρτες έκλεισαν για να αρχίσει να τροχιοδρομεί από το τέρμιναλ προς τον αεροδιάδρομο, έγινε σαφές ότι οι δυο τους δεν είχαν εισιτήρια σε διπλανές θέσεις και κάποιος από το πλήρωμα καμπίνας τους ζήτησε να κάτσουν στις θέσεις που είχαν κλείσει.

Τότε ο Ραμίρεζ εξοργίστηκε και σε μία έκρηξη θυμού έριξε μία γροθιά στο παράθυρο. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, ούτε καν ο ίδιος, ήταν ότι το παράθυρο έσπασε! Οπως είναι φυσικό, το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε και τελικά ο ίδιος συνελήφθη για μία σειρά αδικημάτων.

Πάντως, τόσο οι παρόντες όσο και όσοι υπεύθυνοι ή απλοί μελλοντικοί επιβάτες έμαθαν την συγκεκριμένη είδηση, δεν πρόκειται να ξανακοιτάξουν παράθυρο αεροσκάφους με τον ίδιο χαλαρό τρόπο όπως πρώτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου