ΔΙΕΘΝΗ

Βίλα του 18ου αιώνα αντί να ανακαινιστεί… κατεδαφίστηκε

βίλα-του-18ου-αιώνα-αντί-να-ανακαινιστεί-79268
Μέχρι πριν λίγες ημέρες, δώδεκα χιλιόμετρα από το Μπορντό της Γαλλίας, μια υπέροχη βίλα του 1700 αποτελούσε το αρχιτεκτονικό διαμάντι της περιοχής Υβράκ. Η βίλα «Bellevue» αγοράστηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Στρόσκιν ο οποίος σκόπευε να την ανακαινίσει ώστε να αναδειχθεί η ομορφιά της. Για τον σκοπό αυτό προσέλαβε ομάδα Πολωνών εργατών οι οποίοι όμως μάλλον δεν κατάλαβαν καλά τις εντολές που τους δόθηκαν. Αντί λοιπόν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ανακαίνιση της βίλας, εκείνοι την κατεδάφισαν!
«Το κάστρο Bellevue ήταν το καμάρι κι η χαρά της Υβράκ», δήλωσε η πρώην ιδιοκτήτρια Ζουλιέτ Μαρμί. «Ολη η περιοχή είναι σοκαρισμένη. Πως μπορεί μια εταιρία να κάνει τέτοιο λάθος;», αναρωτήθηκε η Μαρμί.
Ο Ρώσος Στρόσκιν ο οποίος δεν βρισκόταν στη Γαλλία όταν συνέβη το περαστικό επέστρεψε για να ελέγξει τις εργασίες και ανακάλυψε το τραγικό λάθος των εργατών που μετέτρεψε την ιστορική κατοικία με τη σάλα χωρητικότητας 200 ανθρώπων και μαρμάρινες σκάλες σε συντρίμμια.
«Είμαι σοκαρισμένος. Καταλαβαίνω την αναστάτωση της κοινότητας», δήλωσε ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι αποφασισμένος να χτίσει μια πανομοιότυπη ρέπλικα της κατοικίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου