ΔΙΕΘΝΗ

Οι νεαροί Αμερικανοί δικτυώνονται ακόμα και στην τουαλέτα

οι-νεαροί-αμερικανοί-δικτυώνονται-ακ-80628

Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι μόνο ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Αμερικανών, αλλά, όπως φαίνεται τους ακολουθούν μέχρι την τουαλέτα.

Σύμφωνα με έρευνα των εταιρειών Nielsen και ΝΜ Incite, το 32% των χρηστών από 18 έως 24 ετών παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και στο μπάνιο.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 51% των χρηστών 25 έως 34 ετών δικτυώνονται κοινωνικά από το γραφείο -ποσοστό υψηλότερο από ό,τι σε κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Τα κυριότερα εργαλεία σύνδεσης με τις υπηρεσίες δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, παραμένουν οι προσωπικοί υπολογιστές, υπό την απειλητική όμως σκιά των υπολογιστών-ταμπλέτα και των κινητών τηλεφώνων.

Το 46% των ερωτηθέντων στη νέα μέτρηση δήλωσε πως χρησιμοποίησε το κινητό για σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ το ποσοστό των χρηστών που προτιμούν ταμπλέτες όπως το iPad αυξήθηκε από το 3% το 2011 στο 16% φέτος.

Δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των Αμερικανών παραμένει το Facebook, αν και παρατηρείται μια αξιοσημείωτη ετήσια αύξηση (+1.047%) στον αριθμό των χρηστών που επισκέπτονται τον εικονικό πίνακα ανακοινώσεων Pinterest.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου