ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό είναι το σχέδιο της Χίλαρι Κλίντον για την εξάλειψη του Aids

αυτό-είναι-το-σχέδιο-της-χίλαρι-κλίντο-82331

Την επεξεργασία σχεδίου για την εξάλειψη του Aids σε πλανητικό επίπεδο ανακοίνωσε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, το οποίο θα είναι εστιασμένο στην πρόληψη της μετάδοσης της νόσου, καθώς και στον εντοπισμό όλων όσοι χρήζουν περίθαλψης.

Η αναφορά στο σχέδιο έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Διεθνές Συνέδριο για το Aids, το οποίο έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο στην Ουάσινγκτον, όπου έκανε γνωστή τη δέσμευση της κυβέρνησης Ομπάμα να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να θέσει τέρμα στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού:

«Βρίσκομαι εδώ για να καταστήσω απολύτως σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι και θα παραμείνουν προσηλωμένες στην αντιμετώπιση της νόσου. Δεν θα υποχωρήσουμε. Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των αναγκαίων μέσων για την επίτευξη αυτού του ιστορικού σκοπού».

Τα τέσσερα βασικά θέματα τα οποία πραγματεύεται το σχέδιο είναι: η λήψη άμεσης δράσης για τη διάσωση ζωών, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επενδύσεων για την υγεία, η συνεργασία με άλλες χώρες και η εκμετάλλευση της επιστημονικής προόδου στο συγκεκριμένο πεδίο.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου