ΔΙΕΘΝΗ

Θανατηφόρο τροχαίο στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι

θανατηφόρο-τροχαίο-στο-αεροδρόμιο-το-82681

Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα Η.Π.Α., δύο επιβάτες λεωφορείου, η οροφή του οποίου προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε γέφυρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η ταχύτητα του οχήματος δεν ξεπερνούσε τα 30 χλμ., με το τροχαίο δυστύχημα να σημειώνεται στις 07.25 το πρωί (14.25 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας) σε τούνελ που οδηγούσε στον τομέα όπου βρίσκεται το κτήριο της αίθουσας αφίξεων. Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 32 άνθρωποι, μέλη θρησκευτικής οργάνωσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων τραυματίστηκαν καθώς το όχημα ήταν ψηλότερο από τα 2,6 μέτρα που ήταν ανώτατο επιτρεπτό όριο της πύλης εισόδου στο συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου.

Ένας από τους επιβάτες σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του. Παράλληλα, τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τις συνθήκες του απίστευτου τροχαίου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στο σημείο όπου προσέκρουσε το λεωφορείο υπάρχουν δύο προειδοποιητικές πινακίδες που ενημερώνουν τους οδηγούς για το ύψος του τούνελ, προτρέποντάς τους μάλιστα να κατευθυνθούν σε διπλανή είσοδο. «Ψηλά οχήματα. Stop. Στρίψτε αριστερά» γράφει η μια από τις δύο οδικές σημάνσεις, οι οποίες βρίσκονταν τοποθετημένες σε εμφανή σημεία.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου εξήγησε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν άμεση, με ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν τους επιβάτες.

«Πολύ αίμα»

Σε δηλώσεις του στο Associated Press, ο αστυνομικός Osvaido Lopez, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφθασε στον τόπο της τραγωδίας, ανέφερε πως άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και στη συνέχεια είδε το πάνω μέρος του οχήματος να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Το μπροστινό τμήμα του λεωφορείου είχε χαθεί μέσα στο τούνελ. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο να μπούμε μέσα καθώς οι πόρτες δεν λειτουργούσαν. Πηδήξαμε πάνω στην οροφή και στη συνέχεια μπήκαμε από μπροστά», τόνισε.

«Υπήρχαν άνθρωποι κάτω στο έδαφος, άνθρωποι που είχαν φύγει από τα καθίσματα. Υπήρχε πολύ αίμα», πρόσθεσε.

Οι επιβάτες του λεωφορείου είχαν προορισμό το Γουέστ Παλμ Μπιτς, πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Φλόριντα.

Δείτε το video…

Ζougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου