ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατέσχεσαν κάστρο του 15ου αιώνα

ιταλία-κατέσχεσαν-κάστρο-του-15ου-αιώνα-110499
Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 65 εκατ. ευρώ, όπου περιλαμβάνεται και ένα κάστρο του 15ου αιώνα από την περιβόητη οικογένεια Marzotto και διάφορους συνεργάτες της, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής αναφορικά με την πώληση της Valentino το 2007.
Τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σε 13 άτομα «που σχετίζονται με μία από τις σημαντικότερες οικογένειες της Ιταλίας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της μόδας και των υφασμάτων», όπως αναφέρει η αστυνομία, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.
Οι «Financial Times», επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα κατά της οικογένειας Marzotto ως προς την πώληση της Valentino και της θυγατρικής στη Γερμανία Hugo Boss έναντι 2,6 δισ. ευρώ στη βρετανική εταιρεία equity, Permira, η οποία έγινε μέσω μίας εταιρείας holding από το Λουξεμβούργο. Οι Αρχές κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή ύψους 65 εκατ. ευρώ.
Στα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται διαμερίσματα στο Μιλάνο και τη Ρώμη, μία βίλα 25 δωματίων στο αλπικό θέρετρο Cortina dʼAmpezzo και η Villa Trissino Marzotto, που βρίσκεται κοντά στη Vincenza και ανήκει στην οικογένεια εδώ και 60 χρόνια.
Οι συνήγοροι της οικογένειας κάνουν λόγο για αβάσιμες κατηγορίες. «Υπάρχει ένα τραπεζικό έγγραφο που δείχνει ότι τα κεφαλαιουχικά κέρδη από την πώληση δηλώθηκαν πλήρως και φορολογήθηκαν» αναφέρουν οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους.
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας, όμως, αναφέρει πως, ενώ η εταιρεία holding είχε δηλώσει έδρα στο Λουξεμβούργο, η πραγματική έδρα ήταν στην Ιταλία. Σύμφωνα με την αστυνομία, μπορεί να αποδειχθεί σε ποια συγκεκριμένα σημεία ελήφθη η απόφαση για την πώληση της Valentino και να αποδειχθεί κατά συνέπεια πως η πραγματική έδρα της εταιρείας είναι στην Ιταλία και όχι στο Λουξεμβούργο.

zougla.gr

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου