ΔΙΕΘΝΗ

Ε.Ε: Ταπεινωτική ήττα Κάμερον

ε-ε-ταπεινωτική-ήττα-κάμερον-116353
Η Βρετανία απείλησε να θέσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. που πλήττει το Βρετανό φορολογούμενο, μετά τη μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον στο κοινοβούλιο από την άνοδο της στην εξουσία το 2010.
Στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση ηττήθηκε αφού 53 βουλευτές των Συντηρητικών αγνόησαν την επίσημη γραμμή του κόμματος, υπερψηφίζοντας, μαζί με τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, τροπολογία υπέρ της μείωσης των δαπανών του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020.
Η κυβέρνηση συνασπισμού υποστήριζε ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. πρέπει τουλάχιστον να «παγώσει» σε πραγματικούς όρους, δηλαδή να αυξάνεται μόνο όσο ο πληθωρισμός.
Η τροπολογία πέρασε με 307 ψήφους υπέρ έναντι 294 κατά και δεν είναι δεσμευτική, αλλά αποτελεί μεγάλη ήττα για τον κ. Κάμερον.
Η πρόταση της Κομισιόν για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό συστήνει αύξηση 5% στις δαπάνες για την περίοδο 2014-2020.
«Θέλουμε μείωση στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», δήλωσε μετά τη χθεσινή ήττα ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν θα δεχτούμε μία συμφωνία εκτός αν είναι καλή για το βρετανό φορολογούμενο. Θα θέσουμε βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία δεν είναι καλή για το βρετανό φορολογούμενο», τόνισε.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου