ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» της Ισπανίας, για την ώρα, σε αίτημα στήριξης

όχι-της-ισπανίας-για-την-ώρα-σε-αίτη-120758

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα «διότι θεωρεί πως την παρούσα στιγμή, αυτό δεν είναι απαραίτητο για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των Ισπανών».

Απέρριψε η ισπανική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ζητήσει, για την ώρα τουλάχιστον, πλήρη διάσωση. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα «διότι θεωρεί πως την παρούσα στιγμή, αυτό δεν είναι απαραίτητο για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των Ισπανών».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Ραχόι μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Ιταλίας Μάριο Μόντι, και ενώ η Μαδρίτη τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να προσφύγει σε δανειακή σύμβαση για την ανάταξη της οικονομίας της. Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία έχει ήδη ζητήσει οικονομική στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Και ο κ. Μόντι πάντως έκανε ανάλογες δηλώσεις για την Ιταλία, επαναλαμβάνοντας πως η Ρώμη δεν χρειάζεται πακέτο στήριξης. Πρόσθεσε πως το spread των ιταλικών ομολόγων, έναντι των γερμανικών, είναι υψηλότερο από ό,τι μπορεί να δικαιολογηθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου