ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώνονται οι Σύνοδοι του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ελέω «Σάντι»

ακυρώνονται-οι-σύνοδοι-του-συμβουλίο-123139

Οι Σύνοδοι του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής ακυρώθηκαν, εξαιτίας της άφιξης του τυφώνα «Σάντι» στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον για σήμερα, Δευτέρα, λόγω της απειλής της καταιγίδας, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του Οργανισμού, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Ότο Πέρες επρόκειτο να προεδρεύσει Συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση των γυναικών στις ένοπλες συγκρούσεις, στην οποία θα συμμετείχε επίσης και η Γαλλίδα υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Ναζάτ Βαγιό Μπελκασέμ.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες επρόκειτο επίσης να μεταβεί σήμερα, Δευτέρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να ξεκινήσει μια εκστρατεία προώθησης του Κουινόα, ένα δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες, για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο. Υπουργοί άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής επρόκειτο να συμμετάσχουν Στη σύνοδο αυτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου