ΔΙΕΘΝΗ

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Γαλλία

προβλήματα-από-την-κακοκαιρία-στη-γαλ-123382

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των γαλλικών Άλπεων και του γαλλικού Νότου δεν έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Δύο άτομα, ένα 12χρονο παιδί από τη Βρετανία και ένας νεαρός που έκανε wind surf, αγνοούνται.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να διευκρινιστεί πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι καθυστερούν τις εργασίες των τεχνικών.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται η τύχη ενός παιδιού από τη Βρετανία, ηλικίας 12 ετών, το οποίο έκανε χθες ποδήλατο στο νησί Πορκερόλε, στη Νοτιοανατολική Γαλλία, και παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Επίσης ,στον γαλλικό Νότο, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται από το Σάββατο η τύχη και ενός 26χρονου που έκανε wind surf.

Την Παρασκευή, δύο φοιτητές, εκ των οποίων μία κοπέλα από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχασαν τη ζωή τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν, όταν παρασύρθηκαν από τα νερά λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Την ίδια ώρα, στην Ελβετία πολλά ατυχήματα σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της πρόωρης επέλασης του χειμώνα. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και διακόπηκε σε κάποια σημεία η σιδηροδρομική συγκοινωνία.

Μόνον στο καντόνι της Βέρνης καταγράφηκαν 60 ατυχήματα το τελευταίο 24ωρο. Στο καντόνι της Ζυρίχης σημειώθηκαν περίπου 12 ατυχήματα.

Οι Αρχές διευκρίνισαν ότι πρόκειται για τροχαία και ότι δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου