ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα “Time-Newsweek” στο διαδίκτυο

κόντρα-time-newsweek-στο-διαδίκτυο-125822
Αν και αποφασισμένο να διατηρήσει την παρουσία του στο χαρτί (σε αντίθεση με όλα τα άλλα έντυπα που μετακομίζουν στην… οθόνη), το εβδομαδιαίο περιοδικό «TIME» δεν θα μπορούσε φυσικά, παρά να επηρεαστεί και αυτό σε σημαντικό βαθμό από τις κινήσεις των βασικών ανταγωνιστών του («Newsweek» και «U.S. News & World Report).
Κάπως έτσι λοιπόν, μόλις λίγες ημέρες αφότου το επίσης εβδομαδιαίο «Newsweek» ανακοίνωσε ότι διακόπτει την έντυπη έκδοσή του για να προσανατολιστεί πλήρως στο Διαδίκτυο από το 2013, το «TIME» έσπευσε και αυτό από την πλευρά του να ενισχύσει την ψηφιακή του online εικόνα, προβαίνοντας σε μία τρόπον τινά… ανακαίνιση.
Χαρακτηριστικά, αρχής γενομένης από την περασμένη Δευτέρα, το ιστορικό περιοδικό (που χρονολογείται από το 1923) λάνσαρε έναν ανασχεδιασμένο ιστότοπο (www.time.com), ικανό να προσαρμόζεται αυτομάτως στα διαφορετικά… μέτρα κάθε αναγνώστη, είτε αυτός πλοηγείται μέσω desktop PC, είτε μέσω tablet, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου.
Επί της ουσίας, ακολουθώντας τις επιταγές του επονομαζόμενου «responsive web design», η ομάδα του «TIME» δημιούργησε μια «έξυπνη» ιστοσελίδα, ικανή να προσαρμόζει το μέγεθος και τα βασικά χαρακτηριστικά της (μενού, εικόνες, κείμενο) στις διαστάσεις της οθόνης της συσκευής κάθε χρήστη.
Τύπος της Κυριακής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου