ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τυφλό επειδή νόμιζαν ότι κρατούσε σπαθί

αστυνομικοί-ακινητοποίησαν-τυφλό-επ-137587
Σκηνικά… ντροπής εκτυλίχτηκαν στη Βρετανία, όταν αστυνομικοί ακινητοποίησαν με τέιζερ ισχύος 50.000 βολτ έναν τυφλό άνδρα επειδή νόμιζαν ότι το μπαστούνι που κρατούσε ήταν ξίφος σαμουράι. Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Ο 61χρονος Κόλιν Φάρμερ περπατούσε στο δρόμο στο βρετανικό Τσόρλεϊ το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής όταν άκουσε φωνές πίσω του και λίγο αργότερα, ενώ νόμιζε ότι δεχόταν επίθεση, ένιωσε το χτύπημα του τέιζερ.
«Νόμιζα ότι θα πάθαινα κι άλλο εγκεφαλικό, που αυτή τη φορά θα με σκότωνε» δήλωσε. «Περπατούσα πολύ αργά, μπορούσαν απλά να μου είχαν φωνάξει και θα είχα σταματήσει» λέει.
Η αστυνομία του Λάνκασαϊρ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ερευνούσαν αναφορές από την περιοχή ότι ένας άνδρας κυκλοφορεί στο δρόμο κρατώντας ένα ξίφος σαμουράι. Ο εν λόγω αστυνομικός «πίστευε ότι εντόπισε τον άνδρα, και δεν σταμάτησε όταν του φώναξε», αναφέρει.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο 61χρονος είχε υποστεί στο παρελθόν δύο εγκεφαλικά, σύμφωνα με το Star.gr
«Λυπούμαστε εξαιρετικά για αυτό που συνέβη» ανέφερε η αστυνομία. «Προφανώς και υποβάλαμε αυτόν τον άνθρωπο σε μία τραυματική εμπειρία».
Ο Φάρμερ έχει υποβάλει σχετική καταγγελία και, όπως λέει, σκοπεύει να στραφεί δικαστικά σε βάρος του αστυνομικού κατηγορώντας τον για επίθεση.

Ωστόσο, η αστυνομία του Λάνκασαϊρ δεν έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό που ενεπλάκη στο περιστατικό. Τραγικό!

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου