ΔΙΕΘΝΗ

O… βασιλιάς των σκουπιδιών!

o-βασιλιάς-των-σκουπιδιών-139667
Ο Richard Wallace είναι ένας 52χρονος Βρετανός που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία αλλά και τις Αρχές της πόλης Westcott στο Surrey αρκετές φορές κατά το παρελθόν με την παράξενη ιδιαιτερότητά του, που δεν είναι άλλη από τη συλλογή σκουπιδιών στο σπίτι του αλλά και την άρνησή του να πετάξει προσωπικά αντικείμενα που δεν τα χρειάζεται.
Το αποτέλεσμα αυτής της παράδοξης συμπεριφοράς του Richard είναι η μεγάλη συγκέντρωση άχρηστων αντικειμένων τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στον κήπο, γεγονός που καθιστά τη ζωή τη δική του αλλά και των γειτόνων του δύσκολη.
Πάνω από 30 τόνοι απορριμμάτων υπάρχουν στην κατοικία του, ενώ ο ίδιος με δυσκολία μπορεί πια να κινηθεί και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ ο κίνδυνος φωτιάς αλλά και μεταφοράς διάφορων ασθενειών από τα σκουπίδια είναι μεγάλος. Η κατάσταση αυτή, όμως, στην οποία έχει επέλθει ο Richard εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ο ίδιος δεν έχει καμία ανάγκη συλλογής και διατήρησης σκουπιδιών στο σπίτι του, καθώς πρόσφατα αγόρασε διπλανό οικόπεδο για να τοποθετήσει επιπλέον άχρηστα πράγματα!
Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού και ονομάζεται «ψυχαναγκαστική αποθησαύριση». Πρόκειται δηλαδή για μια ψυχιατρικής φύσης εμμονή που έχει ο Richard, η οποία δεν του επιτρέπει να «αποχωρίζεται» τα προσωπικά του αντικείμενα, έστω και αν μετά από λίγο καιρό δεν τα χρειάζεται, με αποτέλεσμα ο χώρος που διαμένει να γίνεται… ακατοίκητος και να πρέπει να κοιμηθεί ή να φάει πάνω σε μια καρέκλα! Η παράξενη σκουπιδο-συλλογή του Richard περιλαμβάνει 6 αυτοκίνητα που σκουριάζουν στον κήπο, παλιές μοτοσικλέτες αλλά και στοίβες εφημερίδων 30 και πλέον ετών!
Το 2009 οι τοπικές Αρχές υποχρέωσαν το «βασιλιά των σκουπιδιών» (όπως ονομάζεται ο Richard από τους γείτονές του) να καθαρίσει το σπίτι και την αυλή, όμως ο ίδιος κινήθηκε δικαστικά, υποστηρίζοντας ότι είναι «προσωπικό του δικαίωμα να διατηρεί τα υπάρχοντά του όπως εκείνος νομίζει». Παρόλα αυτά πρόσφατα προέβη σε μια περιορισμένη εκκαθάριση της ιδιοκτησίας του, ενώ ξεκίνησε να παρακολουθεί ένα πρόγραμμα «απεξάρτησης από τα σκουπίδια».

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου