ΔΙΕΘΝΗ

Σκοτώθηκαν επτά μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

σκοτώθηκαν-επτά-μέλη-της-αλ-κάιντα-στη-140943
Επτά μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, πιθανότατα αμερικανικού, εναντίον θέσης τού εξτρεμιστικού δικτύου κοντά στην πόλη Τζάαρ της νότιας Υεμένης, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Πολλοί πύραυλοι έπληξαν τη θέση αυτή της Αλ Κάιντα στην περιοχή Ρουμέιλα, βορειοδυτικά της Τζάαρ, πρόσθεσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με την οποία, η θέση που επλήγη αποτελεί «ένα από τα σημεία συγκέντρωσης μελών της Αλ Κάιντα, που προετοιμάζουν επιθέσεις κατά του στρατού».
Κάτοικοι της Τζάαρ δήλωσαν ότι άκουσαν τα ξημερώματα ισχυρές εκρήξεις προερχόμενες από τη Ρουμέιλα.
Στις 4 Οκτωβρίου, πέντε μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον δύο αυτοκινήτων στην επαρχία Σάμπουα της νότιας Υεμένης.
Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα που διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή και έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες επιδρομές εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa), στη νότια και ανατολική Υεμένη.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αναγνώρισε τη σημασία της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης «με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που επιτρέπεται να πλήττεται ένας στόχος χωρίς περιθώριο λάθους».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου