ΔΙΕΘΝΗ

Η ζωή του Στρος Καν στο σινεμά

η-ζωή-του-στρος-καν-στο-σινεμά-143082
Πιο συναρπαστική ακόμη κι από χολιγουντιανό πολιτικο-ερωτικό θρίλερ, η ζωή του 63χρονου Γάλλου πολιτικού εμπνέει τη βιομηχανία του θεάματος. Οι περιπέτειές του έχουν γίνει ήδη βιβλίο, ερωτική ταινία και επεισόδιο σε αμερικανικό σίριαλ

Παιχνίδια εξουσίας και ερωτικά σκάνδαλα, σεξουαλικά όργια και θεωρίες συνωμοσίας, συλλήψεις, φυλακίσεις, ανατροπές και μια πτώση (από τον παράδεισο) χωρίς προηγούμενο.

Πιο συναρπαστική ακόμη κι από χολιγουντιανό πολιτικο-ερωτικό θρίλερ, η ζωή του 63χρονου Ντομινίκ Στρος Καν, ειδικά όπως διαμορφώθηκε από τον Μάιο του 2011 (σκάνδαλο Sofitel) και μετά, τα είχε όλα τα παραπάνω και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Ως εκ τούτου, μάλλον δεν ξενίζει το γεγονός πως αυτή εξελίχθηκε σχεδόν αμέσως σε… πηγή έμπνευσης για τη βιομηχανία του θεάματος (και όχι μόνο του θεάματος).

Ενδεικτικά, επί του παρόντος βρίσκονται στα σκαριά (ή μάλλον στα γυρίσματα) δύο έργα -ένα θεατρικό και ένα κινηματογραφικό- εμπνευσμένα από τις περιπέτειες του DSK οι οποίες να σημειωθεί βέβαια πως έχουν ήδη γίνει βιβλίο (Night Watch), ερωτική ταινία (DXK) και επεισόδιο σε αμερικανικό σίριαλ (Law & Order).

Τον Στρος Καν θα ενσαρκώσει στο σινεμά ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ενώ τον ρόλο της πρώην συζύγου του, Αν Σινκλέρ, θα υποδυθεί η εκθαμβωτική Ιζαμπέλ Ατζανί

Το θεατρικό έργο τιτλοφορείται «Suite 2806» και είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα σε κεντρική σκηνή του Παρισιού στις 27 Νοεμβρίου. Οσο για την υπόθεσή του, αυτή φυσικά περιστρέφεται γύρω από όσα έλαβαν χώρα στη σουίτα με το νούμερο 2806 του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, εκεί όπου ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ κατηγορείται πως παρενόχλησε σεξουαλικά την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο τη νύχτα της 13ης προς 14η Μαΐου του 2011.

Παράλληλα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχουν ήδη εδώ και μερικούς μήνες ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή του Στρος Καν και πρωταγωνιστές κάποιους από τους λαμπερότερους αστέρες της Μεγάλης Οθόνης.

Πιο συγκεκριμένα, τον DSK έχει αναλάβει να ενσαρκώσει ο δημοφιλέστατος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ενώ στον ρόλο της (πλέον πρώην) συζύγου του, Αν Σινκλέρ, είναι μια επίσης Γαλλίδα, η εκθαμβωτική Ιζαμπέλ Ατζανί. Οσο για τη σκηνοθεσία, την έχει αναλάβει ένας Αμερικανός καταξιωμένος στους διαδρόμους του Χόλιγουντ, ο Αμπελ Φεράρα.

Καμαριέρα

Κι όλα αυτά, ενώ η περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος Καν σχετικά με την υπόθεση βιασμού της καμαριέρας έχει ήδη μεταφερθεί στη μικρή οθόνη εμπνέοντας ένα από τα πιο πρόσφατα επεισόδια της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Νόμος και Τάξη» (με τον Ιταλό ηθοποιό Φράνκο Νέρο σε ρόλο… κατηγορουμένου). Επιπλέον, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, οι αμαρτίες του DSK έχουν ήδη γίνει ερωτική ταινία στη Γαλλία, με τον τίτλο DXK και με κεντρικό ήρωα έναν μεσήλικα γκριζομάλλη, που ακούει στα αρχικά DSK, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σημαίνουν Ντομινίκ Στρος Καν αλλά… Ντέιβιντ Σεξ Κινγκ. Κατά τα λοιπά, η ιστορία του 63χρονου Γάλλου βρίσκεται ως πηγή έμπνευσης πίσω και από το τελευταίο αστυνομικό μυθιστόρημα της γνωστής Αμερικανίδας συγγραφέα Λίντα Φάιρσταϊν με τον τίτλο «Night Watch».

Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται ως έναν βαθμό αναμενόμενα, δεν ισχύει το ίδιο και για τα σχέδια δύο Γάλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι ετοιμάζονται να λανσάρουν αναψυκτικό (το οποίο μάλιστα λέγεται πως θα έχει και αφροδισιακές ιδιότητες) με επωνυμία τα αρχικά του Ντομινίκ Στρος Καν, DSK.

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ
Το διαμέρισμα «φυλακή»

Μπορεί να μη θύμιζε σε τίποτα «φυλακή», αλλά εκεί έμεινε κλεισμένος ο Στρος Καν μετά της συζύγου του την περίοδο που τελούσε υπό αστυνομική επιτήρηση εν αναμονή της ετυμηγορίας για την υπόθεση βιασμού της καμαριέρας. Ο λόγος για μια υπερπολυτελή οικία σε μια από τις πιο μοδάτες συνοικίες της Νέας Υόρκης, η οποία, έπειτα από τρία χρόνια άκαρπων προσπαθειών, βρήκε τελικώς αγοραστή. Οσο για την τιμή της, αυτή φέρεται να αγγίζει τα 10,5 εκατ. δολ.

ethnos.gr(ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου