ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 8 νεκροί σε συγκρούσεις στρατού με Κούρδους αντάρτες

τουρκία-8-νεκροί-σε-συγκρούσεις-στρατο-146351
Άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν έξι Κούρδους αντάρτες σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα, στη διάρκεια μιας επιδρομής με υποστήριξη ελικοπτέρων σε ένα καταυλισμό, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών αυτών.
Ένας στρατιώτης κι ένας χωρικός επίσης σκοτώθηκαν στις ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν στην περιοχή Τσουκούρτζα στην επαρχία Χακαρί, μια ορεινή περιοχή που συνορεύει με το Ιράν, κατά τις ίδιες πηγές. Τέσσερις στρατιώτες κι ένας αντάρτης τραυματίστηκαν.
Μαχητές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, έχουν προβεί σε μια σειρά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες κλιμακώνοντας τη σύγκρουση που διαρκεί 28 χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και στο PKK εντάθηκαν το καλοκαίρι, εξέλιξη που η Άγκυρα λέει πως συνδέεται με το χάος που έχει ενσκήψει στη γειτονική Συρία. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι οπλίζει τους Κούρδους αυτονομιστές.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου