ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε ζωντανά το άλμα του «Ατρόμητου Φέλιξ» από τη στρατόσφαιρα

δείτε-ζωντανά-το-άλμα-του-ατρόμητου-φ-148653

Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ θα επιχειρήσει σε λίγες ώρες, αν όλα πάνε καλά, το παράτολμο άλμα από ύψος 37 χιλιομέτρων, κατά το οποίο ελπίζει ότι θα καταρρίψει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, τόσο από πλευράς ύψους όσο και ταχύτητας, καθώς λίγα δευτερόλεπτα αφότου εγκαταλείψει το αερόστατό του θα πέφτει με υπερηχητική ταχύτητα προς την επιφάνεια της Γης.

Έπειτα από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων, η ομάδα του «Ατρόμητου Φέλιξ» εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες είναι (μέχρι στιγμής) ικανοποιητικές για το εγχείρημα. Ο Μπάουμγκαρτνερ θα φορέσει μία ειδική στολή, η οποία μοιάζει πολύ με εκείνη των αστροναυτών, και θα μπει στην ειδική κάψουλα, την οποία ένα μπαλόνι γεμάτο με ήλιο θα ανεβάσει έως το ύψος των 37 χιλιομέτρων.

Δείτε ζωντανά το εγχείρημα:

Η αποστολή, γνωστή με το όνομα Red Bull Stratos, ξεκινά από το Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, μία περιοχή γνωστή από τη φήμη περί πτώσης ενός ΑΤΙΑ (UFO) το 1947 και τις θεωρίες συνωμοσίας που ακολούθησαν.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, ο 43χρονος Αυστριακός θα γίνει ο πρώτος που σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς αεροπλάνο και μάλιστα κατά την επέτειο της πρώτης υπερηχητικής πτήσης από τον Τσακ. Γίγκερ, το 1947, με ένα αεροσκάφος X-1.

Επίσης, θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Τζο Κίτινγκερ, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα. Ο Κίτινγκερ κατέχει και το ρεκόρ ταχύτερης ελεύθερης πτώσης με Μach 0,9 ή 988 χιλιόμετρα την ώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου