ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος θα παραλάβει το Νόμπελ;

ποιος-θα-παραλάβει-το-νόμπελ-151203
’’Aς απολαύσουμε πρώτα απ’ όλα αυτή την ευτυχισμένη στιγμή και μετά θα αποφασιστεί ποιος θα είναι αυτός που θα πάει να παραλάβει το βραβείο’’, απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν ποιος θα παραλάβει στις 10 Νοεμβρίου το βραβείο Νόμπελ για λογαριασμό της ΕΕ, που συνίσταται σε ένα μετάλλιο, ένα δίπλωμα και μια επιταγή ύψους 923.000 ευρώ.
’’Αυτη ήταν πάντοτε μια ημέρα χαράς, ευτυχίας και είμαι ακόμη πολύ υπερήφανος. Ο τρόπος με τον οποίο θα παραλάβουμε το βραβείο θα συζητηθεί αργότερα", τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε στο Ελσίνκι με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν.
"Όταν θα επιστρέψω στις Βρυξέλλες θα επικοινωνήσω με τον αξιότιμο συνάδελφό μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα δούμε ποιος θα πάει να το παραλάβει", πρόσθεσε.

"Όμως, για ακόμη μια φορά θα πω ότι αυτό δεν είναι το βασικό ζήτημα σήμερα. Το ουσιώδες είναι ότι τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το έργο που έχει επιτελέσει τόσες δεκαετίες για την ειρήνη και την ασφάλεια. Είμαστε πολύ υπερήφανοι. Και δεν εννοώ μόνο τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά επίσης όλους τους Ευρωπαίους πολίτες αυτής και της προηγούμενης γενιάς. Θα θυμάμαι πάντα την 12η Οκτωβρίου 2012. Είναι μια φανταστική μέρα", κατέληξε ο Βέλγος πολιτικός.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου