ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: 14 στρατιώτες νεκροί σε επίθεση κατά φυλακίου

συρία-14-στρατιώτες-νεκροί-σε-επίθεση-κ-151955
Οι Σύροι αντάρτες σκότωσαν σήμερα, Παρασκευή, 14 στρατιώτες κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν σε φυλάκιο της νότιας Συρίας, την επομένη μιας «μαύρης» ημέρας, όπου ο στρατός έχασε 92 άνδρες του, κυρίως στο βορρά.
Με μέσο όρο 20 νεκρούς καθημερινά, ο συριακός στρατός αριθμεί σχεδόν 10.000 στρατιώτες νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011 και τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.
Τον Αύγουστο η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 8.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατού.
Χθες, Πέμπτη οι πιστές δυνάμεις στο καθεστώς Ασαντ είχαν τις βαρύτερες απώλειες από την έναρξη της σύγκρουσης, με 92 στρατιώτες νεκρούς εκ των οποίων οι 39 στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Συνολικά 248 άνθρωποι -92 στρατιώτες, οκτώ μέλη φιλο-καθεστωτικών πολιτοφυλακών, 67 αντάρτες και 81 πολίτες- σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, στηρίζεται σε δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών και συγκεντρώνει καθημερινά τον απολογισμό των θυμάτων του πολέμου στη χώρα.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου