ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστανός υπουργός δίνει αμοιβή για το κεφάλι του σκηνοθέτη της «βλάσφημης» ταινίας

πακιστανός-υπουργός-δίνει-αμοιβή-για-178710

Από την τσέπη του είναι διατεθειμένος να δώσει 100.000 δολάρια σε όποιον σκοτώσει τον σκηνοθέτη της ταινίας για τον Μωάμεθ, που έχει προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, ο Πακιστανός υπουργός Σιδηροδρόμων Γκουλάμ Αχμέντ Μπιλούρ, επικηρύσσοντας από την Πεσαβάρ τον -άφαντο- Μπασελέι Νάκουλα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Mπιλούρ δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πεσαβάρ το Σάββατο: «Ανακοινώνω σήμερα ότι αν κάποιος σκοτώσει αυτόν τον βλάσφημο που προσέβαλε τον προφήτη, θα του δώσω αμοιβή 100.000 δολάρια».

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Μπιλούρ προσέθεσε μάλιστα πως «προσκαλούνται και οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα να γίνουν συνεργάτες σε αυτήν την αγαθή πράξη». Αν μπορούσε, είπε, θα τoν σκότωνε ο ίδιος «και μετά ας με εκτελούσαν».

Οι εμπρηστικές αναφορές του Πακιστανού υπουργού έρχονται μία ημέρα από τις βίαιες διαδηλώσεις στο Πακιστάν με αφορμή την ταινία, στις οποίες δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με την αστυνομία που φρουρούσε ξένες διπλωματικές αποστολές.

Ξεκινώντας από τον Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς, ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τις αντιδράσεις για την ταινία σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται κοντά στους 50.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου