ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Στο «σκαμνί» αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό γιατρών

μπαχρέιν-στο-σκαμνί-αστυνομικοί-γι-183916

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του βασανισμού και της κακομεταχείρισης κρατουμένων βρίσκονται επτά αστυνομικοί στο Μπαχρέιν, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται άμεσα με την αντίστοιχη μιας ομάδας γιατρών, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση καθώς πρόσφεραν ιατρική βοήθεια σε διαδηλωτές στη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2011, στη σκιά της «Αραβικής Άνοιξης».

Έξι από τους γιατρούς είχαν τονίσει επανειλημμένα, μέσω του δικηγόρου τους, ενώπιον του δικαστηρίου ότι η ομολογία τους προήλθε ύστερα από εξαναγκασμό λόγω βασανιστηρίων από μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, δύο από τους αστυνομικούς αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης απόσπασης ομολογίας μέσω ψυχολογικής βίας και άγριου ξυλοδαρμού. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου.

Το αραβικό βασίλειο του Μπαχρέιν έχει δεχτεί έντονη κριτική από τη Δύση για τον τρόπο που χειρίστηκε τις διαδηλώσεις στο εσωτερικό του τους πρώτους μήνες του 2011. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και παρέμειναν εκεί για μήνες χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τον περασμένο Ιούλιο, δικαστήριο της χώρας αθώωσε εννιά γιατρούς και μείωσε τις ποινές φυλάκισης σε άλλους εννιά. Οι συλλήψεις των γιατρών πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2011 στο Κεντρικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μανάμα, ύστερα από επιδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε «πλημμυρίσει» από διαδηλωτές, οι οποίοι προηγουμένως είχαν συγκρουστεί σώμα με σώμα με δυνάμεις της Αστυνομίας στην Πλατεία του Μαργαριταριού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου