ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία με αιματηρό τροχαίο στη Γαλλία

τραγωδία-με-αιματηρό-τροχαίο-στη-γαλλ-190189

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε με πούλμαν με 68 επιβαίνοντες και πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, σήμερα, Τρίτη, στην ανατολική Γαλλία στο ύψος της πόλης Μιλούζ, ανακοίνωσε ο νομάρχης του Άνω Ρήνου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, «ίσως και τρεις» και οκτώ τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι έξι είναι σε «κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει», δήλωσε ο νομάρχης Αλέν Περέ.

Στο πούλμαν επέβαιναν 68 άτομα -65 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος- ανακοίνωσε η πολωνική ιδιοκτήτρια εταρία Sindbad, και εκτελούσε τη διαδρομή Πολωνία – νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το πούλμαν ντεραπάρισε και ανατράπηκε μέσα σε χαντάκι στον αυτοκινητόδρομο Α36 στο ύψος της πόλης Μιλούζ με κατεύθυνση προς Μπελφόρ, λίγο μετά τις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδος).

Η νομαρχία έθεσε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης δράσης, με την αποστολή στο σημείο του τροχαίου πολλών σωστικών συνεργείων και δύο ελικοπτέρων της υπηρεσίας διάσωσης για τη μεταφορά των τραυματιών και την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στις αρχές του μήνα ένα ρουμανικό πούλμαν εκτροχιάστηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία. Στο τροχαίο ένα κοριτσάκι 18 μηνών σκοτώθηκε και 12 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου