ΔΙΕΘΝΗ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε μεταλλωρύχους για το φόνο συναδέλφων τους

απαγγέλθηκαν-κατηγορίες-σε-μεταλλωρ-198692

Κατηγορίες για τους φόνους 34 συναδέλφων τους απαγγέλθηκαν σήμερα βάσει ρήτρας της νοτιοαφρικανικής νομοθεσίας στους μεταλλωρύχους οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 16 Αυγούστου, κατά την αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας στη διάρκεια των ταραχών στο ορυχείο λευκόχρυσου της Μαρικάνα, στη Νότια Αφρική.

«Το δικαστήριο απήγγειλε σήμερα κατηγορίες για φόνο σε όλους τους μεταλλωρύχους, σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Φρανκ Λεσενγιέγκο.

Η ρήτρα αυτή προβλέπει την απαγγελία κατηγοριών για φόνο σε όλους όσοι συλλαμβάνονται στον τόπο ανταλλαγής πυροβολισμών στους οποίους εμπλέκεται η αστυνομία, είτε τα θύματα είναι αστυνομικοί είτε όχι.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 270 μεταλλωρύχους, εκ των οποίων οι 259 είχαν συλληφθεί στις 16 Αυγούστου ενώ οι υπόλοιποι ήταν οι τραυματίες που τέθηκαν υπό κράτηση όταν βγήκαν από το νοσοκομείο.

Ο δικαστής της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας όρισε τη συνέχιση της διαδικασίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και διέταξε την παραμονή των συλληφθέντων υπό κράτηση.

«Πρόκειται για τρέλα», δήλωσε ο Τζούλιους Μαλέμα, πρώην πρόεδρος της νεολαίας του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), ο οποίος έχει αποπεμφθεί από το κόμμα του και παρευρέθηκε στη σημερινή διαδικασία.

«Οι αστυνομικοί που σκότωσαν τους μεταλλωρύχους αυτούς δεν βρίσκονται στη φυλακή, παρά μόνον ο ένας από αυτούς», πρόσθεσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου