ΔΙΕΘΝΗ

Απολύθηκε γιατί μύριζε τσιγάρο, αν και δεν κάπνιζε στη δουλειά

απολύθηκε-γιατί-μύριζε-τσιγάρο-αν-και-202624

Αν και τήρησε ευλαβικά την απαγόρευση της διεύθυνσης, δεν γλίτωσε τελικά λόγω της μυρωδιάς που την συνόδευε…

Μία γυναίκα από το Φρίντλι της Μινεζότα υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα διακρίσεων, λόγω της… οσμής που ανέδινε λόγω του καπνίσματος.

Η Στέφανι Κάνον είναι φανατική καπνίστρια εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και η μάρκα που προτιμά είναι σχετικά ιδιαίτερη: καπνίζει τα Camel menthols, μία αρωματισμένη εκδοχή του γνωστού τσιγάρου.

Οταν προσελήφθη στην τελευταία της εργασία, στην υποδοχή ενός νοσοκομείου, ενημερώθηκε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους – και όπως υποστηρίζει, το τήρησε ευλαβικά. Ωστόσο, μετά τον πρώτο ενάμιση μήνα, ο προϊστάμενός της της είπε «δεν θέλουμε να μυρίζεις τσιγαρίλα όταν έρχεσαι εδώ».

«Σταμάτησα να καπνίζω στα διαλείματα, δεν κάπνιζα στο αυτοκίνητο, αγόρασα καινούργια ρούχα», θυμάται η Κάνον, που επιστρέφοντας σπίτι έβαζε τα ρούχα της δουλειάς σε αεροστεγή σακούλα και όταν τα φορούσε ξανά, ψεκαζόταν και με αποσμητικό. Και πάλι ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίστηκαν.

«Μου είπαν να αποφεύγω τον άντρα μου το πρωί γιατί είναι καπνιστής», θυμάται, όπως και ότι της πρότειναν να κάνει ένα ντους στη δουλειά πριν ξεκινήσει. Παράλληλα, της έδωσαν και πληροφορίες για το πώς και πού θα βρει βοήθεια για να το κόψει, αν και δεν είχε τέτοια πρόθεση.

Τελικά, την περασμένη εβδομάδα της ανακοίνωσαν ότι την απολύουν.

Οπως σχολίασε στέλεχος της Αμερικανικής Ενωσης Ελευθεριών, «βασικά τα δικαιώματά σου ως καπνιστής τελειώνουν εκεί που αρχίζουν οι μύτες των άλλων. Στην πραγματικότητα, ίσως τελειώνουν εκεί που άλλοι αναπνέουν τον αέρα που εσύ εκπνέεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου