ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συναγερμός λόγω κρουσμάτων σύφιλης σε ηθοποιούς ταινιών πορνό

ηπα-συναγερμός-λόγω-κρουσμάτων-σύφιλ-206374

Συναγερμό στην αμερικανική Ένωση Παραγωγών Πορνογραφικών Ταινιών έχει προκαλέσει ο εντοπισμός κρουσμάτων σύφιλης σε ηθοποιούς.

Η ένωση, στην οποία ανήκουν όλοι οι παραγωγοί ταινιών πορνό- κάλεσε τα μέλη της να διακόψουν τα γυρίσματα «μέχρι να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που υπάρχει και να υποβληθούν σε εξετάσεις όλοι οι ηθοποιοί».

Οι ηθοποιοί θα υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά και θα μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά δέκα ημέρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν πως διεξάγεται έρευνα για την αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης-τουλάχιστον πέντε καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα-στην βιομηχανία ταινιών πορνό.

Η οργάνωση AIDS Healthcare Foundation (AHF) που υπερασπίζεται την υποχρεωτική χρήση προφυλακτικού στα γυρίσματα υπογράμμισε πως η βιομηχανία ταινιών πορνό προσπαθεί να «καλύψει την έξαρση κρουσμάτων σύφιλης ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των ταινιών αυτών» και επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές κάνει λόγο για «τουλάχιστον εννιά κρούσματα».

Το 2011 είχαν διακοπεί προσωρινά τα γυρίσματα τέτοιων ταινιών, όταν ένας ηθοποιός διαγνώσθηκε θετικός στον ιό του AIDS.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου