ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 20 νεκροί μετά από συγκρούσεις σε φυλακή

βενεζουέλα-20-νεκροί-μετά-από-συγκρούσε-208801
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες κρατουμένων, σε φυλακή της Βενεζουέλας.

Οι ταραχές ξέσπασαν στη διαβόητη φυλακή Γιάρε 1 στα νότια της πρωτεύουσας Καράκας, σύμφωνα με όσα είπε στην κρατική τηλεόραση η υπουργός φυλακών Ιρις Βαρέλα. Πρόσθεσε ότι η τάξη έχει αποκατασταθεί.

Τα βίαια επεισόδια έγιναν ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες. Ενας από τους νεκρούς ήταν συγγενής ενός κρατουμένου, σύμφωνα με την υπουργό. Αλλά ο ακριβής λόγος για τον οποίον ξέσπασε η βία δεν έγινε αμέσως γνωστός.

«Υπήρξε μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο βαριά οπλισμένες ομάδες μέσα στη φυλακή», είπε η υπουργός.

Πέρυσι, περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εξεγέρσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες στις φυλακές της Βενεζουέλας, όπου οι συνθήκες κράτησης είναι συχνά άθλιες.

Μια σειρά από εξεγέρσεις κρατουμένων τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα. Τον Απρίλιο κρατούμενοι σε φυλακή έξω από το Καράκας κράτησαν ομήρους 22 αξιωματούχους και τον διευθυντή διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες και την επιδημία φυματίωσης που ξέσπασε στη φυλακή. Τον Μάιο κρατούμενοι σε άλλη φυλακή είχαν ομήρους για 24 ώρες τους φρουρούς και τον διευθυντή διαμαρτυρόμενοι για κακοποιήσεις και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου