ΔΙΕΘΝΗ

Η αποκάλυψη ενός… οργίου έκανε το ΚΚ Κίνας να «κοκκινίσει»

η-αποκάλυψη-ενός-οργίου-έκανε-το-κκ-κί-209793

Αντιμέτωπο με μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες το ΚΚ της Κίνας. Αφορμή, οι φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου και έδειχναν στέλεχός του να ποζάρει γυμνό μαζί με άλλους άνδρες και γυναίκες μετά από… όργιο.

Όπως αναφέρεται στο New Yorker, εκατοντάδες ήταν οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Ίντερνετ. Ορισμένες όμως ήταν τόσο… καθαρές που αρκετοί στην Κίνα αναγνώρισαν στέλεχος οργάνωσης Νεολαίας του ΚΚ.Αρχικά έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το γεγονός με τη θεωρία ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν καν τραβηγμένες στην Κίνα.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν σε… μοντάζ.Τελικά το ίδιο το στέλεχος αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε και συγγνώμη, λέγοντας ότι οι υπόλοιποι στις φωτογραφίες ήταν απλά φίλοι και όχι κομματικά στελέχη.

*Για την ιστορία το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν ένας από τους… συμμετέχοντες κάλεσε τεχνικούς για να επισκευάσουν τον υπολογιστή του.Όμως το όλο περιστατικό, όπως σημειώνει ο New Yorker, δείχνει το τεράστιο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην επίσημη «ηρεμία» που χαρακτηρίζει τις κομματικές δραστηριότητες και την μάλλον «πιπεράτη» πραγματικότητα που κρύβεται από κάτω.

Και όλο αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο χάρη στο Διαδίκτυο, «το οποίο ροκανίζει την αποκλειστικότητα του Κόμματος».Το περιοδικό υπενθυμίζει την πρόσφατη υπόθεση δολοφονίας ενός Βρετανού εργολάβου από τη σύζυγο κομματικού στελέχους («γυναίκα αράχνη»), μια υπόθεση που ασφαλώς προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη, ίσως γιατί είχε όλα τα στοιχεία που συναντά κανείς σε άλλες κοινωνίες: φόνο, πάθη και απιστία.

Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι πίσω από την κομματική γραμμή του «όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο», κρύβεται ο συχνά τρυφηλός βίος κυβερνητικών αξιωματούχων.

Για την ιστορία πριν από λίγα χρόνια, ένας 50χρονος Κινέζος καθηγητής καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση επειδή συμμετείχε σε δραστηριότητες που ενθάρρυναν την ανταλλαγή συντρόφων.

Μάταια προσπαθούσε να πείσει ότι το θέμα δεν αφορούσε κανέναν άλλον παρά μόνο τον ίδιο και ότι δεν προκαλούσε ενόχληση σε κανέναν…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου