ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος, για να γλιτώσει την εκτέλεση, δηλώνει ο δράστης του μακελειού στην Αριζόνα

ένοχος-για-να-γλιτώσει-την-εκτέλεση-δη-218891

Ένοχος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο 23χρονος Τζάρεντ Λάφνερ για την τυφλή ένοπλη επίθεση σε ανοικτή συγκέντρωση της Αμερικανίδας βουλευτή Γκάμπριελ Γκίφορντς στην Αριζόνα το 2011, στην οποία σκοτώθηκαν έξι άτομα -ανάμεσά τους και ένα εννιάχρονο κορίτσι- και τραυματίστηκε βαρύτατα η βουλευτής.

Η συμφωνία στην οποία έφτασαν εισαγγελία και Λάφνερ, ο οποίος κρίθηκε τελικά σε θέση να καθίσει στο εδώλιο, γλιτώνει τον 23χρονο από τη θανατική καταδίκη και τον οδηγεί σε ισόβια κάθειρξη.

O Λάφνερ, που είχε δηλώσει αρχικά αθώος, είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία και το δικαστήριο έκρινε ότι, μετά την ολοκλήρωσή της, είναι σε κατάσταση να δικαστεί. Μετά τη συμφωνία με την εισαγγελία, ο 23χρονος θα καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής.

Την Τρίτη, ο σύζυγος της Γκίφορντς ανέφερε πως η οικογένεια της βουλευτού είναι ικανοποιημένη με το συμβιβασμό. Τον Λάφνερ βαρύνουν συνολικά 19 κατηγορίες αλλά το δικαστήριο, μετά την εξέταση από εμπειρογνώμες που κατέληξε πως πάσχει από σχιζοφρένει, είχε διατάξει την αναγκαστική θεραπεία του με ψυχοφάρμακα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου