ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός πυροσβέστης από τις φωτιές στην Ιταλία

ένας-νεκρός-πυροσβέστης-από-τις-φωτιέ-220083
Σε «πύρινη ζώνη» έχει μετατραπεί η Σικελία, λόγω των δεκάδων φωτιών που έχουν ξεσπάσει σήμερα εκεί.

Εδώ και δύο ημέρες άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στις περιοχές Αλτοφόντε Τζεράτσι, Καστελμπουόνο και Σάντα Κριστίνα Τζέλα, ωστόσο σήμερα ξέσπασαν νέες, με την πρωτεύουσα του νησιού, το Παλέρμο, να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ένας δασοπυροσβέστης έχασε την ζωή του καθώς επέστρεφε σε περιοχή στην οποία θεωρούσε ότι η κατάσβεση είχε ολοκληρωθεί. Αλλά σημειώθηκε ξαφνική αναζωπύρωση αυτός εγκλωβίσθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν παρά τις συνεχείς προσπάθειες να πλησιάσουν με ελικόπτερο.

Κοντά στην πόλη Τράπανι, μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ριζέρβα Ντέλο Τζίνγκρο ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν από την ξενοδοχειακή μονάδα η οποία τους φιλοξενούσε εννιακόσιους τουρίστες.

Ένας άλλος άνδρας της δασικής υπηρεσίας τραυματίστηκε στην διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης έξω από την Μεσίνα, ενώ ανησυχία προκαλεί και η κατάσταση στις παρυφές του ηφαίστειου Αίτνα, στην περιοχή Λίνγκουα Γκλόσα.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος «Σιρόκκο» αλλά και οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, όπως καταγγέλλουν υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου