ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ:Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

λαγκάρνττο-δντ-δεν-θα-εγκαταλείψει-τι-224157
Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δήλωσε στην Ουάσιγκτον η επικεφαλής του οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Lagarde σε συνέντευξη που παραχώρησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το τραπέζι.»

Μάλιστα η Lagarde σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για την Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν παγώσει εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, σημειώνοντας τη βελτίωση στην είσπραξη των φόρων από τα πλουσιότερα εισοδηματικά στρώματα.

Αναφερόμενη στην Ισπανία η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης ώστε να ξεπεραστούν οι αμφιβολίες που υπάρχουν για το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών της χώρας.

Σύμφωνα με την Lagarde το δάνειο των 100 δισ. ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών όταν δημιουργηθεί μία κοινή εποπτική αρχή. Μέχρι τότε, πρόσθεσε η Lagarde, το δάνειο θα επιβαρύνει το χρέος της Ισπανίας δημιουργώντας ανησυχίες για τη βιωσιμότητά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου