ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις

ιράκ-πολύνεκρες-επιθέσεις-225296
14 άνθρωποι νεκροί σήμερα, Τρίτη, στο Ιράκ, από τους οποίους τουλάχιστον 12 σκοτώθηκαν έπειτα από δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών έκανε λόγο για 12 νεκρούς και 27 τραυματίες από τις δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην κεντρική συνοικία Καράντα της Βαγδάτης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι την πρώτη επίθεση εξαπέλυσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του πίσω από το αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Μια νοσοκομειακή πηγή από την πλευρά της έδωσε διαφορετικό απολογισμό από τις επιθέσεις επισημαίνοντας ότι οι νεκροί φτάνουν τους 19, από τους οποίους οι 5 είναι αστυνομικοί, και οι τραυματίες τους 50, εκ των οποίων 10 αστυνομικοί.

Εξάλλου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη βόρεια Φαλούτζα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της επαρχίας αλ Άνμπαρ και έναν γιατρό νοσοκομείου στη Φαλούτζα.

Στο μεταξύ, μια οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου ανακοίνωσε ότι ένας παρουσιαστής της τηλεόρασης δολοφονήθηκε χθες Δευτέρα στη Μοσούλη.

Το Παρατηρητήριο Ελευθεριών του Τύπου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Γάζουαν Άνις, που εργαζόταν για το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Sama al Mosul, δολοφονήθηκε από ενόπλους οι οποίοι τραυμάτισαν τη μητέρα του, τη σύζυγό του και το παιδί του.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου