ΔΙΕΘΝΗ

Απαθής άκουσε ο Τζέιμς Χολμς το βαρύτατο κατηγορητήριο για τη σφαγή στο Κολοράντο

απαθής-άκουσε-ο-τζέιμς-χολμς-το-βαρύτα-225867

Συνολικά 142 κατηγορίες, για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας, βαρύνουν τον Τζέιμς Χολμς, κατηγορούμενου ως υπεύθυνο για το μακελειό στην πρεμιέρα του Μπάτμαν στο Κολοράντο στο οποίο έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του δράστη 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 58.

Ο 24χρονος κατηγορούμενος άκουσε τη Δευτέρα το κατηγορητήριο απαθής, αλλά όχι με το «απλανές βλέμμα» που είχε στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, του απαγγέλθηκαν επίσημα 24 κατηγορίες, δύο για κάθε μία από τις δώδεκα δολοφονίες και 116 για απόπειρα δολοφονίας -δύο για κάθε έναν από τους 58 τραυματίες. Η απαγγελία ήταν διπλή για κάθε θύμα, η πρώτη φορά για δόλο και πρότερο σχεδιασμό και η δεύτερη για «ακραία αδιαφορία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Επιπλέον, του απαγγέλθηκε και παράνομη κατοχή εκρηκτικών -η αστυνομία είχε κάνει 30 ώρες για να καταφέρει να εξουδετερώσει τους μηχανισμούς με τους οποίους είχε παγιδεύσει το διαμέρισμά του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Χολμς μίλησε μόνο μία φορά, απαντώντας απλώς «ναι» στο εάν αντιλαμβάνεται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο 24χρονος, η εισαγγελία έχει τη δυνατότητα να επιδιώξει τη θανατική ποινή -αν και ακόμη παραμένει ανοικτό εάν θα το κάνει. Τη διαδικασία της Δευτέρας παρακολούθησαν πλήθος συγγενών των θυμάτων αλλά και αρκετοί από τους τραυματίες που έχουν βγει από το νοσοκομείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου