ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα νεκροί σε πρεμιέρα του Batman

δώδεκα-νεκροί-σε-πρεμιέρα-του-batman-233546
Τζέιμς Χολμς είναι το όνομα του ανθρώπου που σκόρπισε το θάνατο σε κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠA κατά την διάρκεια της πρώτης προβολής του νέου Μπάτμαν σκοτώνοντας 12 άτομα. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στις ΗΠΑ από το 2007.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματίες ανέρχονται σε 38, ενώ το νεότερο θύμα είναι ένα μωρό, μόλις τριών μηνών.

Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο CNN δήλωσε ότι είδε έναν αστυνομικό να μεταφέρει στα χέρια του ένα 9χρονο κορίτσι που έφερε βαριά τραύματα στην πλάτη της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ δήλωσαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι για αυτό που συνέβη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όποιον είναι υπεύθυνος, να παρέχουμε ασφάλεια για το λαό μας και να φροντίσουμε αυτούς που έχουν τραυματιστεί. Όπως κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε στιγμές σκότους και δυσκολίας, πρέπει να έρθουμε κοντά σαν μία αμερικανική οικογένεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως ανακοίνωσε το FBI, ο Τζέιμς Χολμς, που έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση, είναι 24 ετών. Φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα όταν άνοιξε πυρ στο κέντρο έξω από τις αίθουσες όπου γινόταν η προβολή έχοντας ρίξει νωρίτερα κάποιου είδους καπνογόνο.
Οι θεατές που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα θεώρησαν ότι το σκηνικό τρόμου αποτελούσε κινηματογραφικό εφέ, λόγω της πρεμιέρας.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό, μια γυναίκα από την Καλιφόρνια επικοινώνησε τηλεφωνικά με το αμερικανικό δίκτυο ABC. «Μιλάτε για το σωστό άνθρωπο» ανέφερε παγωμένη. «Πρέπει να επικοινωνήσω με την αστυνομία, πρέπει να έρθω στο Κολοράντο» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα αυτή ήταν η μητέρα του δράστη.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν το διαμέρισμα του Χολμς «παγιδευμένο» με εκρηκτικά. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι το διαμέρισμα του υπόπτου να είναι παγιδευμένο με ιδιαίτερα περίπλοκο τρόπο και μπορεί να χρειαστούν «ώρες ή μέρες» για την εξουδετέρωσή των μηχανισμών.

«Το διαμέρισμά του είναι παγιδευμένο. Προσπαθούμε να ορίσουμε πώς θα εξουδετερώσουμε το εύφλεκτο ή εκρηκτικό υλικό. Μπορεί να είμαστε εδώ για ώρες ή μέρες. Οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Μοιάζει πολύ περίπλοκο, ο τρόπος που είναι παγιδευμένο. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε πολύ», είπε ο Ντάνιελ Όουτς.
Πάντως, το FBI που συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές δεν συνδέει το αιματηρό επεισόδια με τρομοκρατικό χτύπημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου