ΔΙΕΘΝΗ

Την παραίτηση του προέδρου της Σικελίας ζητεί ο Μόντι

την-παραίτηση-του-προέδρου-της-σικελί-235046

Οικονομικός συναγερμός σήμανε στην Ιταλία λόγω του ελλείμματος της Σικελίας.

Η Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων κατήγγειλε ότι «το επίσημο έλλειμμα του νησιού αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ αλλά, στην πραγματικότητα, η οικονομική τρύπα μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ίβαν Λο Μπέλο τόνισε ότι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το έλλειμμα ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο.

Ο Ι. Μπέλο ζήτησε την παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Σικελίας, με τεράστιες επιπτώσεις στην ιταλική οικονομία. Η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα αποστείλει γράμμα στον πρόεδρο της περιφέρειας της Σικελίας, Ραφαέλε Λομπάρντο, με το οποίο και θα του ζητά να παραιτηθεί άμεσα από το αξίωμά του.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση η κίνηση Μόντι ανοίγει το δρόμο για την αποστολή κρατικού επιτρόπου. Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της Σικελίας είναι ο υπερβολικά υψηλός αριθμός υπαλλήλων της περιφέρειας, που ξεπερνούν τις 20.000, και οι ύποπτες παρεισφρήσεις του οργανωμένου εγκλήματος σε δημόσιες εργολαβίες.

Μόνο η δράση της μαφίας οδήγησε τις Βρυξέλλες να παγώσουν 600 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου