ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 450 εκατ. $ στην Barclays

πρόστιμο-450-εκατ-στην-barclays-251602

Ενα πρόστιμο-μαμούθ, που ξεπερνά τα 450 εκατ. δολ., θα κληθεί να καταβάλει στις βρετανικές και αμερικανικές αρχές η βρετανική Barclays, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως και η δεύτερη μεγαλύτερη του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες που τη βαρύνουν.

Ενα πρόστιμο-μαμούθ, που ξεπερνά τα 450 εκατ. δολ., θα κληθεί να καταβάλει στις βρετανικές και αμερικανικές αρχές η βρετανική Barclays, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως και η δεύτερη μεγαλύτερη του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες που τη βαρύνουν. Πιο συγκεκριμένα, η Barclays κατηγορείται πως την περίοδο 2005-2009 χειραγωγούσε συστηματικά και προς ίδιον όφελος τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά Libor (τα οποία διέπουν παράγωγα συμβόλαια αξίας τρισ. δολ. παγκοσμίως και χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για τον εταιρικό δανεισμό), ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και άλλες μεγάλες τράπεζες (HSBC, RBS, Citigroup, UBS).

Πλέον, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στον διευθύνοντα σύμβουλο του ιδρύματος, τον 60χρονο Μπομπ Ντάιαμοντ, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά «σοβαρά ερωτήματα» ενώπιον της βρετανικής κυβέρνησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου