ΔΙΕΘΝΗ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί διαγωνισμός ομορφιάς για επιζήσασες του Ολοκαυτώματος

θύελλα-αντιδράσεων-προκαλεί-διαγωνι-251653

Ένας διαγωνισμός ομορφιάς για επιζήσασες του Ολοκαυτώματος διοργανώθηκε στο Ισραήλ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Δεκατέσσερις γυναίκες, ηλικίας 74 έως 97 ετών περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης στην πόλη Χάιφα και περιέγραψαν τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν από τους Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η 79χρονη Χάβα Χέρσκοβιτς, η οποία εγκατέλειψε την πατρίδα της, τη Ρουμανία, στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς, τον οποίο διοργάνωσε ο οργανισμός Shimon Sabag.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι η εκδήλωση αποτελεί έναν εορτασμό της ζωής, ενώ οι επικριτές δηλώνουν ότι πρόκειται για προσβολή.

Ο οργανισμός Shimon Sabag δήλωσε ότι επέλεξε τις 14 φιναλίστ ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτήσεις, βασισμένος τις προσωπικές ιστορίες επιβίωσης και τη συμβολή τους στις τοπικές κοινότητες σε όλο το Ισραήλ.

Ο κ. Σαμπάγκ δήλωσε μάλιστα ότι η εξωτερική εμφάνιση μέτρησε μόνο σε ποσοστό 10% για την τελική επιλογή.

Οι επικριτές δηλώνουν ότι το να κρίνονται γυναίκες που έχουν υποστεί διωγμό βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης δεν είναι σωστό.

«Μου ακούγεται μακάβριο» δήλωσε η Κολέτ Άβιταλ, πρόεδρος της οργάνωσης επιζώντων του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ.

«Είμαι υπέρ του να εμπλουτίζει κανείς τη ζωή του, αλλά ένας διαγωνισμός ομορφιάς που μασκαρεύει τους επιζώντες με ωραία ρούχα δεν είναι αυτό που θα κάνει τις ζωές τους να αποκτήσουν νόημα» πρόσθεσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου