ΔΙΕΘΝΗ

Θύματα δεισιδαιμονιών και αγνοημένοι από τις Αρχές οι αλφικοί της Τανζανίας

θύματα-δεισιδαιμονιών-και-αγνοημένο-251711

Ογδόντα δολοφονίες σε λίγα χρόνια

Τα δεινά που υφίσταται η μειονότητα των αλφικών στην Τανζανία εξέθεσε ξεσπώντας σε λυγμούς βουλευτίνα τονίζοντας ότι «υφίστανται απηνή καταδίωξη, για να γίνουν στο τέλος θύματα τελετουργικής ανθρωποκτονίας».

Η Αλ Σαϊμάα Κουεγκίρ εξήγησε ότι όταν θυματοποιείται ένας αλφικός «οι διωκτικές Αρχές κάνουν ελάχιστα για να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Η έρευνα για τη δολοφονία ενός αλφικού «μπορεί να διαρκέσει έτη, ακόμα και δεκαετίες», υπογράμμισε η πολιτικός, η πρώτη από το 2008 βουλευτίνα που εκπροσωπεί την ομάδα αυτή ασθενών, με προεδρική απόφαση.

Υπογράμμισε δε ότι τα τελευταία χρόνια 80 αλφικοί έχουν δολοφονηθεί με τελετουργικό τρόπο, σε πολλές περιπτώσεις αφού πρώτα βιαστούν.

«Ζούμε διαρκώς με το φόβο. Τι αμάρτημα έχουμε διαπράξει, για να μας συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο;» συμπλήρωσε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Οι αλφικοί (ή αλμπίνοι) στερούνται εκ γενετής το χρώμα στην επιδερμίδα τους, στα μαλλιά, στο τριχωτό και στην κόρη οφθαλμού.

Πέφτουν θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής. Ειδικά όμως στην Τανζανία, όπου ζουν περίπου 270.000 αλφικοί, δολοφονούνται λόγω δεισιδαιμονίας, σύμφωνα με την οποία «τα ζωτικά όργανά τους έχουν υπερφυσικές ιδιότητες και αφού αναμιχθούν από τους μάγους με άλλα υλικά κάνουν τον νέο κάτοχό τους τυχερότερο και πλουσιότερο».

Άλλοτε, πάλι, τα όργανά τους πωλούνται για χιλιάδες δολάρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου