ΔΙΕΘΝΗ

«Διώχνουν» τον Μαρξ από το «Χάρβαρντ» της Βουλγαρίας

διώχνουν-τον-μαρξ-από-το-χάρβαρντ-255075

Μια μη κυβερνητική οργάνωση που απαρτίζεται από μητέρες της Βουλγαρίας ζητά να απομακρυνθεί το άγαλμα του Καρλ Μαρξ από το χώρο του Πανεπιστημίου Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας, στη Σόφια.

Οι «Μητέρες Εναντίον της Βίας στο Studentski Grad» υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη του μνημείου του Μαρξ μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους είναι ασύμβατη με τις ελπίδες των νέων για μία «σύγχρονη ευρωπαϊκή εκπαίδευση».

Το Στουντένσκι Γκραντ είναι περιοχή της Σόφιας, όπου βρίσκονται οι φοιτητικές εστίεςτων μεγαλύτερων πανεπιστημίων της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Η περιοχή αυτή συχνά αποτελεί πεδίο βίαιων συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης για τον «δημιουργό της κομμουνιστικής ιδεολογίας»,Καρλ Μαρξ, οι μητέρες υποστηρίζουν: «Είναι κάτι περισσότερο από σκανδαλώδες το γεγονός ότι η προτομή του ανθρώπου που παρακίνησε σε παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση και βίαιη κατάργηση κάθε ιδιωτικής περιουσίας συνεχίζει να βρίσκεται στο κάμπους του Πανεπιστημίου Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας, που συχνά αποκαλείται ’το Χάρβαρντ της Βουλγαρίας’».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την πτώση του σοσιαλιστικού καθεστώτος το εν λόγω πανεπιστήμιο ονομαζόταν Ινστιτούτο Οικονομίας Καρλ Μαρξ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου