ΔΙΕΘΝΗ

Οι Σκοπιανοί μας καταγγέλουν ότι τους αλλάζουμε πινακίδες στα αυτοκίνητά τους!

οι-σκοπιανοί-μας-καταγγέλουν-ότι-τους-260201

Με την αυτοκόλλητη ταινία καλύπτουν οι ελληνικές τελωνειακές αρχές την ένδειξη «ΜΚ» που αναγράφεται στις πινακίδες κυκλοφορίας νέου τύπου των οχημάτων της ΠΓΔΜ.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, στην αυτοκόλλητη ταινία αναγράφεται στα ελληνική και στα αγγλικά: «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».

Mάλιστα, οι Σκοπιανοί σε μια προσπάθεια να γελοιοποιήσουν την κίνηση αυτή των ελληνικών τελωνιακών αρχών, βάζουν αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητά τους που γράφουν ότι «αναγνωρίζεται από την Οχρίδα ως θάλασσα των Σκοπίων», αφήνωντας σαφείς υπόνοιες για την ελληνική Μακεδονία.

Η διάθεση των νέων αυτών πινακίδων κυκλοφορίας από τις αρχές της ΠΓΔΜ, ξεκίνησε από το Φεβρουάριο του 2012 για τα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά, ενώ οι κάτοχοι οχημάτων που φέρουν τις παλαιές πινακίδες δεν υποχρεούνται να τις αντικαταστήσουν.

Στις παλαιές πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΠΓΔΜ δεν αναγράφεται η ένδειξη «ΜΚ».

Οι ελληνικές συνοριακές αρχές ισχυρίζονται όμως ότι βάσει του Μνημονίου Εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, έχουν το δικαίωμα να επικολλούν αυτοκόλλητο, στο οποίο θα αναγράφεται η λέξη «ΠΓΔΜ», επί της ένδειξης «ΜΚ».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου