ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Τουλούζη – Απελευθερώθηκε ένας όμηρος

συνεχίζεται-το-θρίλερ-στην-τουλούζη-260740

Ένας άνδρας, που δηλώνει ότι ανήκει στην Αλ-Κάιντα, κρατά από τις 11 το πρωί ομήρους σε κατάστημα της γαλλικής τράπεζας CIC της Τουλούζης, της πόλης που το Μάρτιο είχε γίνει το θέατρο των φόνων του νεαρού γάλλου υποστηρικτή του τζιχάντ Μοχάμεντ Μεράχ, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από τους τέσσερις ομήρους αφέθηκε ελεύθερος. Πρόκειται για μία γυναίκα ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων τριών ατόμων.

Ο άνδρας, η ηλικία και η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστές, μπήκε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα, 11:10 ώρα Ελλάδας) και – αφού πυροβόλησε μία φορά στο αέρα – κλείστηκε σ’ αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά ή αν η πράξη αυτή έγινε σκόπιμα”, ανέφερε αστυνομική πηγή.”Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον τρελό, αλλά αυτό δεν τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο”, υποστήριξε άλλη πηγή, σύμφωνα με την οποία ο δράστης έχει ψυχιατρικό ιστορικό.

Το νέο αυτό περιστατικό συμβαίνει κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.

Γύρω από τιο κτίριο όπου βρίσκεται ταμπουρωμένος ο δράστης, έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές. Στο σημείο έχουν φτάσει μονάδες επέμβασης από το Μπορντώ και τη Μασσαλία και μια περίμετρος ασφαλείας έχει δημιουργηθεί σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την τράπεζα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου