ΔΙΕΘΝΗ

Έγινε 60 χρονών η Bild

έγινε-60-χρονών-η-bild-262054

Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ευρώπη, η γερμανική Bild, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να στείλει σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας ένα αντίτυπο της ειδικής της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία του εορτασμού των 60 ετών της εφημερίδας.

«Δεν είναι μυστικό ότι σκεφτόμαστε να το κάνουμε ως δώρο γενεθλίων», δήλωσε ο Τομπίας Φρέλιχ, εκπρόσωπος της Bild, σε μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες που μετέδιδαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φρέλιχ δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την ειδική αυτή έκδοση, που θα διανεμηθεί δωρεάν σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια νοικοκυριά της Γερμανίας το Σάββατο μια ημέρα πριν τον εορτασμό των 60 χρόνων κυκλοφορίας της Bild, στις 24 Ιουνίου. «Αφήστε μας να σας εκπλήξουμε», σημείωσε ο Φρέλιχ.

Όμως αυτό το δώρο δεν είναι καλοδεχούμενο από όλους: μια ομάδα με την ονομασία «Όλοι εναντίον της Bild» έχει ζητήσει από τους αποδέκτες αυτής της «ύπουλης πράξης» να μην δεχθούν να παραλάβουν την εφημερίδα.

Στον ιστότοπό της η ομάδα αναφέρει ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της. Η ομάδα «Όλοι εναντίον της Bild» έχει καλέσει επίσης σε συγκέντρωση το Σάββατο μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας.

Με τρία εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται καθημερινά και 12 εκατομμύρια αναγνώστες, η Bild είναι μια από τις πιο ισχυρές εφημερίδες του κόσμου. Μόνο ο ιαπωνικός Τύπος έχει μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.

Η εφημερίδα πωλείται προς μόλις 0,70 ευρώ και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, «είναι πάντα μπροστά όταν πρόκειται για αποκαλύψεις».

Ο πολιτικός κόσμος πάντα ελέγχει την πρώτη σελίδα της Bild με προσοχή, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει μακροχρόνια φιλία με τον ιδιοκτήτη του ομίλου που την εκδίδει, τον Φρίντε Σπρίνγκερ, που πρόσκειται στους συντηρητικούς.

Τον Μάρτιο, η Bild αποφάσισε να πάψει να δημοσιεύει τη φωτογραφία μιας ημίγυμνης κοπέλας όπως έκανε καθημερινά στην πρώτη της σελίδα από το 1984, υποσχόμενη να παραμείνει σέξι, αλλά «στις εσωτερικές σελίδες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου