ΔΙΕΘΝΗ

«Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ»

οι-έλληνες-ψήφισαν-υπέρ-του-ευρώ-263834

Με τις εξελίξεις στην Ελλάδα ασχολείται ο σερβικός Τύπος

Οι εκλογές στη χώρα μας κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της Σερβίας, καθώς και στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Τα αποτελέσματα των εκλογών εκτιμώνται ως νίκη των δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη και εγγυώνται, όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτικα», τη συνέχιση του προγράμματος υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας.

«Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του υρώ» έχει τίτλο το ρεπορτάζ από την Αθήνα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Στα δημοσιεύματα των έντυπων μέσων επισημαίνεται ότι «η νίκη του συντηρητικού κόμματος του κ. Σαμαρά προκάλεσε ανακούφιση στις ευρωπαϊκές αγορές».

Σημειώνεται επίσης ότι «οι δανειστές της Ελλάδας ενδέχεται να κάνουν κάποιες διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των χρεών, δεν αναμένεται ωστόσο σημαντική απόκλιση από τα μέτρα λιτότητας του μνημονίου».

Στα ρεπορτάζ των σερβικών ΜΜΕ γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στις θετικές αντιδράσεις που προκάλεσαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου