ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Διευθύντρια σχολείου απαγόρευσε στους μαθητές να… αγγίζονται

αυστραλία-διευθύντρια-σχολείου-απαγ-266495

Η σύγχρονη μάστιγα των σχολείων, το γνωστό «boolying», που συνιστά την ψυχολογική ή και σωματική βία που ασκούν κάποια παιδιά εναντίον συμμαθητών τους, φαίνεται ότι οδήγησε τη διευθύντρια ενός σχολείου στην Αυστραλία στην απόφαση να λάβει ακραία μέτρα.

Η Τζούντι Μπέκγουορθ, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Μελβούρνης Mt Martha Primary School, απαγορεύει στους μικρούς μαθητές να αγγίζουν ο ένας τον άλλο, καθώς και να παίζουν σπορ και παιχνίδια, κατά τα οποία υπάρχει… κίνδυνος να έρθουν σε επαφή.

Η Μπέκγουορθ έφθασε μάλιστα σε σημείο να τιμωρήσει έναν μαθητή, υποχρεώνοντάς τον να περπατήσει πέντε φορές γύρω από το σχολείο, με συνοδεία, επειδή αγκάλιασε έναν συμμαθητή του που σπάραζε από τον πόνο, αφού είχε βγάλει τον ώμο του!

Η μητέρα του τραυματισμένου παιδιού είπε ότι η τιμωρία για μια ανθρώπινη χειρονομία και εκδήλωση συμπόνιας είναι απαράδεκτη.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να παρέμβει, λέγοντας ότι «τα σχολεία μπορούν να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική», ευχόμενος να «πρυτανεύσει η λογική».

Ωστόσο, η στάση της κυβέρνησης άλλαξε άρδην, όταν διέρρευσαν πληροφορίες ότι η εν λόγω διευθύντρια αποσπούσε διάφορα ποσά από τους γονείς, όπως π.χ. για χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα και χρήση του γηπέδου.

Η εντολή που πήρε από την κυβέρνηση ήταν να εξεταστεί από ψυχολόγο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου